12316366_1184928534870440_4719302831058887206_n

Lacroix Despheres  este o formatie de Visual Kei, un gen de rock cu influente simfonice si orchestrale din Tokyo , Japonia.

 Bazele trupei au fost puse in 2006 de catre compozitorul si solistul principal Sho si solista secunda Saya pe perioada studentiei in cadrul Facultatii de Muzica Kunitachi, unde ii intalnesc si pe ceilalti colegi de trupa.

 Conceptul lor muzical pleaca de la ideea ca un grup de visual kei prin muzica pe care o creeaza, actioneaza precum  o tehnica artistica, schitand imaginea pe care ei doresc sa o transmita celor care le asculta piesele.

Stilul lor combina arta teatrala , aducand in peisaj piese de opera si muzicaluri si alaturi de visual kei-ul traditional  incorporeaza proiectii video si povestiri.

Atmosfera artistica este pusa in practica de cei doi vocalisti, flautist, oboist , intreaga orchestra si corul, pe fundal revenind  sunetul metalic  de chitara ce da nastere unui gen de metal simfonic.

De-a lungul anilor au lansat doua albume si trei EP-uri .

In 2008 primul album ” Dernier Paradis act 1  ” obtine locul trei in clasamentul  al Visual Kei CD shop-ului „Jishuban Club”.

Al doilea album ” Dernier Paradis act 2 ” a fost lansat in 2010. Cu acest album capata titlul de ” campionii anului ” in urma concursului  ” MoveOn10 ” realizat de revista de muzica „PLAYER”. Trebuie mentionat ca la conceperea albumului a contribuit si SOUL TOUL (GLAY, B’z , Kuroyume etc. ) ca si guest drummer.Cel de al treilea single ” Torikago shoujo no kareinaru dasshutsugeki ” lansat in anul 2014 obtine locul intai in chartul Amazon MP3 in Japonia.

Naoki de la ANCIENT MYTH a luat parte la compozitia muzicala ca si guest basist.

In noiembrie 2014 incep o campanie de crowdfunding cu „Video Game Orchestra” pentru producerea unui nou album menit sa ajunga in toate colturile lumii.

In ianuarie 2015 campania se dovedeste a fi un succes, iar orchestra si Lacroix Despheres devin parteneri.

Membrii :

Solist principal si compozitor : Sho

Sho a fost pasionat de muzica inca din copilarie. Compunea muzica si canta la pian.A inceput sa studieze compozitia muzicala si metode clasice de canto pe durata liceului.

A absolvit Facultatea de Muzica Kunitachi  si obtine specializare in compozitia clasica.

Solist secund: Saya

In copilarie a facut parte dintr-un grup muzical si mai tarziu devine soprana.

Flautist : Mizuki

Se alatura  trupei Lacroix Desphres in 2010.

Chitarist : Pegeot- devine membru Lacroix Despheres in 2008.

Oboist: Satomi

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s